Vaarseizoen begonnen voor brug- en sluiswachters

Foto: Vaarweginformatie.nl

Het vaarseizoen gaat vandaag van start en dat betekent dat de brug- en sluiswachters van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier weer actief zijn. Tot en met 15 oktober worden er wel 40 obstakels voor boten bediend.

Sommige van de brug- en sluiswachters zijn in dienst van het hoogheemraadschap en  andere doen het vrijwillig. Daardoor zijn er geen uniforme werktijden. Er zijn bruggen en sluizen die dagelijks tussen 09:00 en 20:00 uur bediend worden en op andere plekken is er sprake van lunchpauzes of mensen die alleen in de weekeinden of juist door de week  de doorvaart mogelijk maken. Er is een website van de Rijksoverheid waarop te zien is gedurende welke tijden er wordt bediend. Ook staat er wat de doorvaarhoogte is van vaste en gesloten bruggen.

Vaar app

Er zijn ook bruggen en sluizen die alleen worden bediend als dat 24 uur van tevoren telefonisch is aangevraagd. Naast de website is er de vaar-app Waterkaart live die dagelijks samen met de website Vaarweginformatie.nl updates geeft. Met die app is gemakkelijk een vaarroute te plannen en dan is meteen te zien welke bruggen en sluizen bediend worden en of daarvoor moet worden gebeld. Zo is alles bij de hand voor een ontspannen vaartochtje deze lente en zomer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen