Brief over verre van frisse genderneutrale toiletten gemeentehuis ‘gelekt’

Foto: Pixabay

De Zaanse nieuwssite De Orkaan heeft de ‘gelekte’ brief van een inwoonster van Westzaan aan de gemeenteraad gepubliceerd in een offensief tegen het niet openbaar maken van ‘hartenkreten’ van burgers. De brief gaat over de genderneutrale toiletten in het gemeentehuis, waar de afzendster geen fan van is.

De briefschrijfster vindt de wc’s voor alle seksen verre van fris en heeft er bovendien geen behoefte aan om tijdens haar toiletbezoek met mannen geconfronteerd te worden. Ze pleit voor de terugkeer van aparte faciliteiten voor dames en heren, desnoods aangevuld met een genderneutraal toilet.

https://twitter.com/HotamanElif/status/968041007236485120

Ze hoopte – en verwachtte – dat de raadsleden zich daar nog eens ‘goed over zouden buigen’, maar kwam van een koude kermis thuis.

Smerige toiletten

Overigens bleek in 2016 dat openbare toiletten in Nederland vaak smerig zijn: uit een steekproef kwam toen dat slechts een op de vier echt schoon was. Onderzoekers onderwierpen wc-brillen, knoppen, kranen en deurklinken in heel Nederland aan een test.

Er werden 1200 monsters uit onder meer restaurants, ziekenhuizen, tank- en treinstations onderzocht. Van de toiletten in openbare gebouwen als gemeentehuizen, sportcomplexen en stations was maar zestien procent goed schoon.

De Orkaan belooft morgen opnieuw een ‘gelekte’ brief te publiceren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen