Juliëtte Rot bespuugd en uitgescholden in Poelenburg

Foto: Max Pixel

Fractievoorzitter Juliëtte Rot van Democratisch Zaanstad is gistermiddag bespuugd en uitgescholden in Poelenburg, tijdens een interview met de omroep WNL. Dat meldt NH Nieuws.

Rot werd geïnterviewd vlakbij de Vomar waar in 2016 ‘treitervloggerIsmail Ilgun een BN’er werd. ‘Ik probeer het te negeren, maar op dat moment kook je wel een beetje van woede,’ vertelde ze aan het regionale medium.

De opnames met Rot werden door WNL gemaakt in het kader van de verkiezing Beste raadslid van Nederland. Sind 15 februari kunnen lokale politici voor die titel worden aangewezen door burgers uit hun gemeenten. Uit de genomineerden wordt kort voor de gemeenteraadsverkiezingen een winnaar gekozen.

De verkiezing is een initiatief van campagnebureau BKB en beleeft dit jaar haar derde editie met WNL en de Volkskrant als mediapartners. Een aantal eerdere winnaars zag hun politieke ster na de verkiezing snel rijzen. De koploper van 2010, Jan Paternotte (D66, Amsterdam) zit inmiddels in de Tweede Kamer en Ron Meyer (SP, Heerlen) is na zijn overwinning in 2014 nu landelijk voorzitter van zijn partij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen