Speelochtenden voor autistische kinderen in Wormerveer

Foto: Wikimedia / MissLunaRose12

De waterval bij het stadhuis in Zaandam kleurde gisteren blauw om aandacht te vragen voor autisme. De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties besloot in december 2007 om 2 april uit te roepen tot Wereld Autisme Dag.

Wethouder Natasja Groothuismink vindt meer openheid over autisme ‘hard nodig’. Omdat nog altijd veel mensen dat niet durven ‘kunnen zij ook niet vragen om – vaak kleine – aanpassingen die het leven van mensen met autisme zoveel aangenamer kunnen maken,’ liet zij optekenen. Ondertussen staan kinderen met autisme lang op wachtlijsten voor ze terechtkunnen op een voor hen geschikte plek, bleek ook uit het verhaal van de Wormerveerse Trifa Ismaeil in Dagblad Zaanstreek. Haar zevenjarige zoon zit noodgedwongen thuis.

Speelochtend

Zijn moeder heeft nu bij de Zaanse Speelgoed- en Kinderkledingbank aan de Wandelweg 196 in Wormerveer een ruimte gevonden om eens per maand een speelochtend voor kinderen met autisme te houden, die hun ouders ook de gelegenheid biedt om ervaringen uit te wisselen. Ze vinden iedere tweede dinsdag van de maand plaats van 10:00 tot 11:30 uur en zijn bedoeld voor kinderen van vier tot tien jaar. Er is ruimte voor maximaal vijf kinderen en hun ouders. Aanmelden kan via [email protected]. De eerstvolgende bijeenkomst is op 12 april.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen