Opinie: Dorpscontact Westzaan steeds meer politiek gedreven

Foto: Google / Andreas Clemenz

OPINIE De Westzaanse Gemeenschap heeft een commissie Dorpscontact met als doel ‘de inwoners van Westzaan met elkaar te verbinden en de saamhorigheid te verhogen’, aldus de eigen website. Tegelijkertijd profileert voorzitter Jerry Hahn zich als spreekbuis voor doelgroepen: zo hebben de lokale boeren zijn uitgesproken steun.

Dat mag, maar het zal de saamhorigheid met mensen die op een andere manier aankijken tegen de stikstof- en klimaatproblematiek niet bevorderen nu er via Twitter een uitnodiging is uitgegaan naar voorvrouw Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging om na de verkiezingen van morgen eens langs te komen op een vergadering van het Dorpscontact. Alléén Van der Plas: andere opvattingen zijn er kennelijk niet welkom, ook gezien de algehele teneur op het persoonlijke account van Jahn.

Er een eigen mening op na mogen houden is een groot goed in ons land, maar die opvattingen ook doortrekken naar een orgaan dat zegt een dorpsgemeenschap te  vertegenwoordigen is op zijn minst bedenkelijk. De op de website van het Dorpscontact beleden ‘onafhankelijkheid’ en ‘schakel tussen problematiek, die er soms is en die wij niet uit de weg gaan’ wordt daarmee een farce voor een platform dat zich nadrukkelijk en uitgesproken op het politieke toneel begeeft.  Misschien eens tijd om uw profiel aan te passen, Dorpscontact Westzaan?

https://twitter.com/springveer298/status/1635367404221136897

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen