Voor Doka is verbinding A8 – A9 hét thema verkiezingen

Foto: Google Street View

Winkeliersvereniging Doka in Krommenie laat weten ‘met toenemende ongerustheid’ de ontwikkelingen rond de verbindingsweg van de A8 met de A9 te volgen. Doka vindt het ‘onaanvaardbaar’ als deze verbinding er niet komt.

Dat de weg waarover al meer dan een halve eeuw gepraat wordt uiteindelijk nooit wordt aangelegd is nog waarschijnlijker geworden nu het adviesorgaan van Unesco Icomos het landschapsplan van de provincie om het werelderfgoed de Stelling van Amsterdam te sparen heeft afgeschoten. Doka schrijft in een persbericht het standpunt van Unesco te begrijpen begrijpen gezien de belangen die deze organisatie vertegenwoordigt, ‘maar vraagt van de overheid en de politiek om evenzeer de belangen van de burgers te wegen die door de zwaar overbelaste huidige verbinding, de provinciale weg, nu al onaanvaardbare gezondheidsrisico’s lopen’.

Grote woningbouwprojecten

Die risico’s zullen alleen maar groter worden als in de nabije toekomst de nieuwbouw van de Eilanden van Hain in Krommenie en Kreekrijk in Assendelft is gerealiseerd. Dan moeten immers nog meer mensen gebruik maken van de N203. ‘Dat levert niet alleen een nog groter verkeersinfarct op, maar ook ernstige gezondheidsproblemen voor 17.000 burgers in Krommenie en Assendelft door de uitstoot van ultrafijnstof en CO2.’

Voor Doka is dit aanleiding om de kiezers te adviseren om voor de provinciale verkiezingen van woensdag de Stemwijzer te raadplegen om te controleren of de partij van hun voorkeur voor of tegen de verbindingsweg A8 – A9 is. Volgens Doka zou de Rijksoverheid de inzet van Zaanstad voor het oplossen van het woningtekort moeten waarderen door te investeren in de verbindingsweg, met het oog op de gezondheid van de burgers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen