Geen appartementen in garageboxen aan Zuiddijk

Foto: Gemeente Zaanstad

Het college verleent geen medewerking aan het plan om vier appartementen van circa 50 vierkante meter te bouwen op de plek van twee garageboxen aan de Zuiddijk 46,48 en 58A. Het bouwplan is in strijd met het geldende bestemmingsplan, omdat wonen er niet is toegestaan.

Het college oordeelt dat het plan in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Het gaat om bebouwing in de tweede lijn, achter bestaande huizen. Vanuit de appartementen zou er geen vrij zicht zijn op de Schubertstraat, waar de entree van het binnenterrein zich bevindt. De locatie waar nu de boxen of bergingen staan van één bouwlaag met een plat dak ligt op het binnenterrein aan de achterkant van een woonblok met voorkanten aan de Zuiddijk en aan het Apolloplantsoen.

Verlichting aanbrengen

In een eerder, veelbelovender maar naar later bleek onuitvoerbaar plan stonden de vier appartementen voor een groen plein naar de Schubertstraat gericht, maar een deel van het getekende groene oppervlak bleek geen eigendom van de aanvrager te zijn. Het terrein heeft nu een sociaal onveilig karakter, maar die kan volgens het college ook met een minder ingrijpende ingreep al worden verbeterd. De locatie staat erom bekend dat er afval wordt gedumpt, is in de avonduren donker, er wordt gedeald en bewoners ervaren overlast van personen die er niks te zoeken hebben. Verlichting aanbrengen kan dat al verbeteren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen