Groen licht provincie voor nieuw sportcomplex Wormer

Foto: Provincie Noord-Holland

Wormerland mag van de provincie een sportpark gaan bouwen op de plek van de huidige natuurijsbaan. Gedeputeerde Staten hebben een ontheffing verleend voor het provinciaal landschap om de bouw van 165 woningen elders in de gemeente mogelijk te maken.

Aan de ontheffing stelt de provincie wel voorwaarden wat betreft de landschappelijke inpassing in het landschap van het Wormer- en Jisperveld. Zo moet er sprake blijven van een open ruimte en vergezichten, habitat voor weidevogels, het tegengaan van geluidoverlast en moet rekening worden gehouden met de regels voor stiltegebieden. Wormerland wil de verouderde sportlocaties in Wormer verplaatsen naar de rand van het dorp en tegelijkertijd het sportpark duurzaam ontwikkelen. Er komen een nieuw tennispark en een nieuwe kantine en kleedkamers.

Met de verplaatsing van de natuurijsbaan en de bouw van het sportpark komt op verschillende locaties grond vrij voor woningbouw. De nieuwe woningen worden gebouwd in de segmenten sociale huur, middeldure huur, goedkopere koopwoningen en seniorenwoningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen