Rondvraag DZ over onderhoud buitenruimte hofje

Een deel van het hofje, met het Wilhelminapark daar achter.
Een deel van het hofje, met het Wilhelminapark daar achter.
Foto: Google Street View

Democratisch Zaanstad stelt in de gemeenteraad het achterstallig onderhoud van het hofje aan het Hennepad in Wormerveer aan de orde. Dat Rijksmonument heeft verschillende eigenaren, die er tot nu toe samen niet uitkomen.

In het Noordhollands Dagblad verscheen er een artikel over en daarop haakt raadslid Jos Kerkhoven in met een rondvraag. De gemeente, wooncorporatie Parteon en de stichting Wilhelminapark bezitten allemaal een gedeelte van het hofje, maar de bewoners komen daardoor niet verder met hun verzoeken om de openbare ruimte aan te pakken. Het groen verpietert en gaat dood, de tegels in het steegje liggen er schots enĀ  scheef bij. Met het onderhoud van de woningen is niets mis, maar Zaanstad en Parteon verzaken volgens de bewoners hun verantwoordelijkheden in de buitenruimte.

Afspraken maken

‘Waarom lukt participatie hier wederom niet, zoals het maken van een afspraak met de verantwoordelijk wethouder, terwijl bewoners zich zich hier wel voor inzetten,’ vraagt Kerkhoven zich af. Wanneer gaat de wethouder in gesprek met de bewoners om tot een oplossing te komen en waarom neemt de gemeente niet het voortouw om samen met Parteon en de stichting Wilheminapark afspraken te maken over het onderhoud van het hofje uit 1765, dat bestaat uit tien huizen? Die vragen liggen op 2 februari op tafel in de raad.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen