CU, CDA en PvdA steunen kerken in roep om horeca

In de Bullekerk mag het al.
In de Bullekerk mag het al.
Foto: Twitter / Cultureel Centrum de Bullekerk

De ChristenUnie, het CDA en de PvdA hebben per omgaande post hun steun uitgesproken voor horeca in kerkgebouwen om zo via evenementen de exploitatie van de geldslurpende gebouwen rond te krijgen. Ze stellen er schriftelijke vragen over, die het college idealiter binnen zes weken zou moeten beantwoorden;

Toekomstbestendige kerken zijn onder meer mogelijk als ze worden aangewend voor cultuur, feest en ontmoeting. Dat gebeurt ook volop, maar omdat er geen eten of drinken verkocht mag worden halen de kerkbesturen er onvoldoende geld mee binnen. ‘Uit de kerken komt het signaal dat het verbod op het schenken van alcohol bij zulke gelegenheden als een hindernis wordt ervaren,’ schrijven de partijen nu.

Maatschappelijke rol

Zij vinden het belangrijk ‘dat kerken de ruimte krijgen hun maatschappelijke rol te vervullen en dat het schenken van alcohol toegestaan zou moeten worden bij de voor het behoud van de gebouwen zo noodzakelijke verhuur.’ De vraag is of het college er net zo over denkt. Er is een precedent met de Bullekerk, waarvoor na de nodige strubbelingen de noodzakelijke vergunningen werden verleend.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen