Denen onder de indruk van programma gezond leven voor kids

Foto: GGD Zaanstreek - Waterland

Een Deense delegatie aangevuld met mensen van het ministerie van Volksgezondheid bezochten eerder deze maand JOGG-Zaanstad om meer te leren over de lokale integrale aanpak. Het team Global Prevention & Health Promotion van Novo Nordisk is geïnteresseerd in de aanpak om de omgeving waarin kinderen en jongeren opgroeien structureel gezonder maken.

De GGD Zaanstreek – Waterland beschouwt dat als een eer, ‘omdat Nederland juist vaak kijkt naar Scandinavië als voorloper in het veld van gezondheid’. De landelijke organisatie JOGG koos Zaanstad uit als goed voorbeeld vanwege het stevige netwerk met ruim 350 partners, de aanpak Kind naar Gezond Gewicht waarmee ruim 300 kinderen ondersteund worden en het feit dat de gemeente het thema gezondheid als opgave heeft opgenomen in haar visie voor 2040, over verkiezingstermijnen heen.

Druk programma

De bezoekers traden in de de Next Level Chill Academy in Wormerveer aan voor een energieke warming up en een toelichting van Miriam de Boer en wijkmanager Monica Briefjes. Na een presentatie van directeur Marjon Bachra over de landelijke JOGG-aanpak reed de bus door naar GGD Zaanstreek – Waterland voor een gezonde lunch. Vervolgens ging het naar buurtcentrum Kleurrijk om meer te horen over de ouder- en kindgroepen in Zaandam Oost, de samenwerking met kinderopvang Babino en Tinteltuin en het project Poelenburg in Beweging.

Na een wandeling door het Darwinpark was de volgende halte gezonde school de Spiegel, één van de basisscholen  van Zaan Primair waar bewegend leren hoog op de agenda staat. Na een bezoek aan ZaansFit Girls Only zat de dag erop en vertrok de bus weer naar Schiphol. De delegatie was volgens de GGD onder de indruk van de gedrevenheid en energie van de mensen en de manier van samenwerking.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen