Gemeente plaatst 27 kerstbomen in alle stadsdelen

Foto: Gemeente Zaanstad

De gemeente plaatst in samenwerking met Germieco en Klaver Giant door heel Zaanstad 27 kerstbomen om licht te verzorgen in deze donkere dagen. Op de foto wethouder Wessel Breunesse en bestuursvoorzitter Leon Aarts van het ZMC met de werkers die de boom op de zorgboulevard plaatsten.

Bij het Zaans Medisch Centrun komt ook nog een kerstboom op het plein voor het ziekenhuis te staan. ‘De gemeente wil daarmee alle medewerkers een extra lichtpuntje bezorgen voor al het harde en goede werk dat ze verrichten en hebben verricht in de afgelopen jaren,’ zo laat ze weten. Buiten de verzorgingshuizen worden nog meer bomen neergezet in alle stadsdelen binnen de gemeente. Germieco gaat de bomen planten, Klaver Giant zorgt voor het plaatsen van de lampjes.

Feest van iedereen

Breunesse en Aarts gaven gisteren het startsein door de kerstboom op de zorgboulevard van het ZMC te ontsteken. ‘Het is belangrijk om ook in deze tijd de beleving van kerst in de hele stad mogelijk te maken. Kerst is een feest van iedereen en het gaat erom dat we naar elkaar omkijken en aan elkaar denken. Deze bomen zijn daar een mooi symbool van en ik ben blij dat we deze bomen hebben neergezet en nu mogen ontsteken,’ aldus Breunesse. Om de avond feestelijk af te sluiten konden bezoekers, medewerkers en patiĆ«nten met een kop warme chocolademelk naarpianospel van Hans Blankendaal luisteren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen