Gemeente helpt met gratis overstappen van energieleverancier

Foto: Hedwig Heeren

Zaanstad biedt inwoners een gratis overstapservice voor energieleveranciers aan om de kosten voor gas en stroom zo laag mogelijk te houden. Via Gezond Verzekerd krijgen ze  advies over het eigen energiecontract en worden ze geholpen bij een eventuele overstap. Zonder borg of overstapboete en mét groene energie.

‘De samenwerking met Gezond Verzekerd is een mooie aanvulling op alle energiehulp die Zaanstad al biedt. Het vergelijken van aanbieders en energiecontracten is tegenwoordig een hele klus. Gezond Verzekerd geeft persoonlijk advies en door hun afspraken met energieleveranciers krijgen zij een lager tarief. Een eventuele overstapboete wordt vergoed. En als kers op de taart is de energie ook nog eens groen,’ aldus een tevreden wethouder René Tuijn. Voor vragen kunnen inwoners telefonisch terecht op het nummer 085 303 9. Ook zijn er online spreekuren.

Meer hulp

De gemeente helpt op allerlei manieren bij het verlagen van de energierekening. Zo zijn er waardebonnen voor energiebesparende producten zoals ledlampen en radiatorfolie. Voor grotere maatregelen, zoals zonnepanelen of een warmtepomp is er een collectieve inkoopactie. En inwoners met een laag inkomen kunnen gebruik maken van een energietoeslag. Een overzicht vindt u hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen