Bertrand Russell College naar één gebouw aan Erasmusstraat

Het huidige gebouw van de onderbouw.
Het huidige gebouw van de onderbouw.
Foto: Google Street View

De twee gebouwen van het Bertrand Russell College aan de Erasmusstraat 1 en 28 in Krommenie zijn aan vervanging toe. Ze voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd en  moeten plaatsmaken voor één gezond en duurzaam, goed geventileerd en energiezuinig gebouw aan de Erasmusstraat 1, waar nu de onderbouw zit.

Het schoolbestuur van Openbaar Voorgezet Onderwijs Zaanstad ziet graag alle leerlingen van het Bertrand Russell in één gebouw en daarom is samen met de gemeente onderzocht of dit mogelijk op één van de twee schoollocaties kon. Daar is het pand aan het begin van de straat uitgerold. Dit betekent dat dat gebouw over een aantal jaren (mogelijk gedeeltelijk) gesloopt wordt. Later wordt onderzocht welke functie het gebouw van de bovenbouw krijgt.

Buurtbijeenkomst

Het ene gebouw voor alle leerlingen wordt een stuk groter dan het huidige. Ook gaan er meer leerlingen naar de Erasmusstraat 1, waardoor er met fietsverkeer komt aan die kant van de straat. Omwonenden krijgen binnenkort een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst waar ze kunnen laten weten welke aandachtspunten, ideeën en tips in de buurt leven. Die avond wordt begin volgend jaar gehouden.

Reacties

Cookieinstellingen