Uitgangspunten sociale huur centrum Westerkoog op papier

Het plan van Parteon.
Het plan van Parteon.
Foto: Gemeente Zaanstad

Wethouder Wessel Breunesse en directeur Harry Platte van corporatie Parteon hebben de anterieure overeenkomst voor het centrumplan Westerkoog getekend, waarin de gemaakte afspraken voor de beginfase van het project staan.

Nieuwe huur- en koopappartementen.

 

De Vuister wordt verbouwd tot een multifunctioneel en duurzaam buurtcentrum met 40 huurappartementen er bovenop. De helft daarvan is bestemd voor sociale huur en de andere helft voor het middeldure segment. Ook worden er in het centrum van Westerkoog 117 appartementen bijgebouwd in verschillende categorieën, zowel huur als koop. Hierbij wordt rekening gehouden met voldoende parkeergelegenheid, zo belooft de gemeente.

Senioren

Als het bestemmingsplan eind 2022 is vastgesteld volgt de aanvraag voor de omgevingsvergunning. Zaanstad werkt samen met Sens Real Estate en de woningcorporatie aan de ontwikkeling van het gebied. ‘We werken samen aan een aantrekkelijk centrum in Westerkoog met een groene openbare ruimte. De meer dan 30 procent sociale huurwoningen zijn ook goed toegankelijk voor senioren. Het buurthuis, het Sociaal Wijkteam en de sportschool krijgen een nieuwe plek, aldus de wethouder.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen