Oudere bewoners Bermuda willen eigen parkeerplekken

Foto: Google Street View

Denk wil zes parkeerplaatsen bij de flat Bermuda in Zaandam Zuid reserveren voor ouderen. Daar woont een aantal ouderen bij elkaar en kunnen parkeren bevordert de onderlinge ondersteuning en waarborgt het onderlinge contact, schrijft steunfractielid Sanae al Harune in een agenda-initiatief.

Onder de flat is een mooie parkeergelegenheid en vooral de ouderen die nog zelfstandig auto rijden maken er graag gebruik van. Een hardnekkig probleem is echter dat andere autobezitters uit de omgeving van de flat er ook veelvuldig gebruik van maken. Hierdoor is er voor de bewoners van de flat vaak geen parkeerplaats meer beschikbaar, volgens al Harune. ‘Vooral voor de bewoners met een hoge leeftijd vormt dit een probleem.’ Het betekent dat ze ver moeten lopen, ook als ze slecht ter been zijn.

Bonnen

De gekozen oplossing is niet altijd handig: soms wordt de auto dan neergezet op ‘plaatsen die door handhaving niet als parkeerplaats worden gezien en worden getolereerd’. Dit levert zo nu en dan dus een parkeerboete op. Enkele bewoners vroegen Denk daarop om een oplossing voor het parkeerprobleem te regelen. ‘Men vraagt de gemeente om zes van de parkeeplaatsen onder de flat Bermuda specifiek voor bejaarden of minder validen te reserveren.’ Het liefst heeft men deze plekken dichtbij de toegang tot de flat.

Denk gaat nu peilen hoe de overige fracties in de raad hier tegenaan kijken. Moeten de plekken die voor de flatbewoners zijn aangelegd ook in de eerste plaats voor die groep beschikbaar blijven en hoe wordt er gedacht over gereserveerde parkeerplaatsen? De oudere bewoners zien er overigens niets in om voor dergelijke plekken te gaan betalen, en wijzen een parkeervergunning voor de zes plaatsen dus af als oplossing.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen