Funderingen Zeeheldenbuurt en asbestsanering krijgen prioriteit

Foto: Flickr

De gemeente gaat de komende twee jaar met name twee projecten goed in de gaten houden: het verwijderen van asbestdaken en de funderingen in de Zeeheldenbuurt in Wormerveer. Het eerste vanwege Rijksbeleid – vanaf 2024 is asbest in de buitenruimte verboden – en het tweede vanwege de omvang van het project en de impact op de wijk.

Dat Zaanstad daar met de neus bovenop gaat zitten is onder meer een gevolg van het tot nu toe gangbare beleid, waardoor bij minder bonafide ondernemers de gedachte heeft postgevat dat ze zich veel kunnen veroorloven aangezien Zaanstad niet actief handhaaft, maar meldingen en handhavingsverzoeken afwacht. Voor in elk geval de asbestsanering en in de Zeeheldenbuurt zal dat niet langer opgaan: er wordt capaciteit vrijgemaakt voor actief toezicht.

Daarnaast zal er dit jaar extra aandacht zijn voor handhaving op de volgende terreinen:

  • Aanpak jeugdoverlast;
  • Versnelling van de aanpak van kwetsbare funderingen;
  • Het groeiende aantal ondermijningszaken, zoals woonfraude, arbeidsuitbuiting, illegaal gokken en het sluiten vanĀ  horecagelegenheden, bedrijven of (drugs)panden;
  • Afronding van de gebiedsgerichte aanpak van de Czarinastraat, maar aandacht houden voor de Zilverpadsteeg, Rozengracht en het centrum totdat de overlast daar is verminderd. Bovendien worden de mogelijkheden verkend om de gebiedsgerichte aanpak naar andere gebieden uit te breiden, zoals de Zuiddijk en omgeving.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen