Internetconsultatie tijdelijke wijzigingen baangebruik Schiphol

Foto: Hippopx / CC0

Iedereen kan nog tot 1 december reageren op een internetconsultatie over de Tijdelijke regeling groot onderhoud banenstelsel Schiphol 2023, die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voorbereidt. Vanwege Europese regels over veiligheid moet op Schiphol jaarlijks onderhoud aan het banenstelsel worden uitgevoerd.

Schiphol heeft het ministerie gevraagd om tijdens de onderhoudsperiode in 2023 af te kunnen wijken van de standaardregels in het Luchthavenverkeersbesluit Schiphol over baan- en routegebruik. Ook is verzocht om vervangende grenswaarden voor de geluidbelasting vast te stellen en om vrijstelling te verlenen voor het gebruik van alternatieve banen in de nacht. Voor omwonenden kunnen de werkzaamheden extra overlast opleveren, omdat op een andere manier wordt gevlogen.

Onderbouwing

Luchtverkeersleiding Nederland is verantwoordelijk voor het baangebruik en dient de in de regeling voorgeschreven zogenoemde baanpreferentietabellen toe te passen gedurende de onderhoudsperiodes. Het ministerie is vooral geïnteresseerd in de abtwoorden op de vraag of de vrijstellingen en de baanpreferentietabellen in het voorstel en de daarbij behorende toelichting voldoende zijn onderbouwd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen