Westzaner de minstreel in ‘Robin Hood de musical’

Louis van Dijk.
Louis van Dijk.
Foto: Nationaal Jeugd Musical Theater

Louis van Dijk uit Westzaan speelt de rol van Alan-a-Dale de minstreel in Robin Hood de musical door het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT). Die gaat op 14 januari in première in het Zaantheater.

 

Na het afronden van de opleiding Jazz & Musicaldans aan de Hogeschool voor de Kunsten in  Amsterdam volgde Van Dijk de opleiding Authorised Complete Vocal Technique in Kopenhagen. Inmiddels geeft hij ook les in zijn eigen muziekschool De Muziekfabriek. De Zaankanter speelde de afgelopen jaren al vele andere mooie rollen zoals King George in Hamilton. Vorig jaar vertolkte hij ook de rol van Gekke Hoedenmaker in Alice in Wonderland de musical, ook door het NJMT.

Strijd voor gelijkheid

Als minstreel Alan-a-Dale vertelt hij de ballade van Robin Hood. Hij wordt in Nottingham alom aanbeden om zijn verhalen, liederen, muziek en poëzie en uiteindelijk gaat hij een belangrijke rol spelen in de plannen van de struikrover Hood en zijn bende. ‘Robin Hood is een episch, avontuurlijk kostuumdrama over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Een belangrijke boodschap in de wereld van nu waarin er nog steeds te veel ongelijkheid heerst, niet ieder mens een stem heeft en het niet overal vanzelfsprekend is dat je mag zijn wie je bent,’ aldus de aankondiging.

‘Mooie spanningsboog’

‘Alan-a-Dale is een rol die mij elke keer weer doet verbazen. Hij is in het begin de grote popster van het land, waar hij zich ook naar gedraagt. Zijn leven bestaat vooral uit pracht en praal en buitenkant. Tot hij Broeder Tuck ontmoet. Dan verandert zijn hele wereld. Hij ziet dan hoe het echte leven eruit ziet en verkiest zijn gevoel boven zijn roem. Om zo’n mooie spanningsboog vol met schakels te spelen blijft altijd een uitdaging al heb ik vooral heel veel zin om er mijn tanden in te zetten,’ laat Van Dijk weten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen