Vervanging bruggen laarzenpad begint volgende maand

Foto: Boswachtersblog / Jamie Jenner

Het Schanszichtpad door de Kalverpolder gaat naar verwachting begin volgend jaar weer open. Dat meldt het Noordhollands Dagblad op gezag van voorzitter van de Stichting Kalverpolder John van Loon. Komende maand wordt na wat vertraging begonnen met de vervanging van de vier bruggen.

De duur van het werk aan het laarzenpad wordt geschat op twee maanden. Iets meer dan een jaar geleden werd bekend dat Staatsbosbeheer eindelijk de benodigde 464.000 euro bij elkaar gesprokkeld had voor de vernieuwing van de populaire wandelroute. Die werd in november 2018 afgesloten vanwege de onveilige staat van de uit 2005 daterende bruggen. Het pad is gedurende het broedseizoen altijd gesloten voor bezoekers.

Andere route

Het Schanszichtpad zoals wij dat kennen loopt van het scoutinggebouw aan de Kalverringdijk naar de uitkijktoren naast het Zaans Museum. Als onderdeel van de vernieuwing zal het wandelpad straks over een door de Stichting Kalverpolder beheerd terrein van Staatsbosbeheer gaan lopen. De stichting gaat hier een nieuw aan te leggen natuurpark maken, waardoor er een extra educatieve beleving van het veenweidegebied zal ontstaan. De nieuwe bruggen worden hoog, zodat de onderdoorgang voor de schaatsroute blijft bestaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen