Straatexpo over mensenhandel bij oude fabriek Verkade

Foto: Gemeente Zaanstad

De gemeente heeft in samenwerking met CoMensha en de stichting Open Mind een multimediale tentoonstelling over mensenhandel naar Zaandam gehaald. De expositie bestaat uit 29 paar ogen waarin de de duistere wereld van mensenhandel weerspiegeld wordt.

Mensenhandel gebeurt onder onze ogen, zonder dat we het zien. Open je ogen moet ons beter leren kijken naar een wereld die niet te bevatten is, die onvoorstelbaar leed veroorzaakt en waarin extreem geweld plaatsvindt. Een wereld van misleiding en uitbuiting, waarin misbruik wordt gemaakt van mensen in een kwetsbare positie en mensen worden gedwongen tot handelingen die zij niet willen. De portretten zijn sinds vandaag en tot 9 november bekijken op de Westzijde in Zaandam, bij de oude Verkade-fabriek.

Melden

De gemeente wil met deze tentoonstelling mensenhandel onder de aandacht brengen. Het is belangrijk dat als inwoners het vermoeden hebben dat hier sprake van is, ze dat zo snel mogelijk melden via www.meldmisdaadanoniem.nl. Dat is een onafhankelijk meldpunt, en echt anoniem. Afhankelijk van de soort melding delen zij die met één van hun partners en wordt de zaak verder opgepakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen