‘Beperkte opbrengst’ bij grote controle Roggeplein Zaandam

Foto: Google Street View

De ‘beperkte opbrengst’ bij een grootscheepse controle van drie bedrijfspanden aan het Lijns Tewisz Roggeplein in Zaandam is toch reden voor tevredenheid bij de gemeente. Afgelopen dinsdag werden er enkele illegale sloffen sigaretten en medicatie gevonden en ook werden twee zaken geëxploiteerd zonder vergunning.

Samen met de politie, Douane, Belastingdienst, vreemdelingenpolitie en Arbeidsinspectie zette de gemeente de operatie op nadat er meerdere signalen binnengekomen waren dat er bij de drie winkels overtredingen plaatsvinden. Het ging om het dealen van verdovende middelen, exploiteren zonder vergunning, mogelijk schijnbeheer en ook zouden er structureel criminelen samenkomen. Grootscheepse controles zoals die van deze week op ondermijnende criminaliteit moeten de daders laten zien dat hun netwerken in de gaten worden gehouden en kwetsbaar zijn.

Bestrijding

Tien Regionale Informatie- en Expertise Centra (RIEC’s) en het Landelijk Informatie- en Expertise Centrum (LIEC) richten zich op de bestrijding van ondermijnende misdaad. Ze verbinden informatie, expertise en krachten van de verschillende overheidsinstanties. Daarnaast stimuleren en ondersteunen de RIEC’s en het LIEC de publiek-private samenwerking bij de aanpak van ondermijning. Zaankanters die betrokken raken bij ondermijning lopen ook het risico slachtoffer te worden van overlast, dwang, dreiging en geweld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen