Vanavond en morgen festival met levende beelden

Foto: Gemeente Zaanstad

Na een lange periode van echte stilstand komen ze terug in onder andere Zaandam: mooie, grappige, ontroerende, spectaculaire en prachtige levende standbeelden. Vanavond en morgen is het Zaandamse Leven(de) Beelden festival. Het Wereldkampioenschap vindt echter op 16 oktober plaats in het centrum van Alkmaar.

Vanaf het allereerste begin in 2008 in Arnhem, waar het festival dertien jaar heeft plaatsgevonden, hebben de beelden een grote aantrekkingskracht. Elke festivaleditie weer vergapen zich meer dan 200.000 bezoekers aan bijna 200 living statues. Voor de kunstvorm zelf is de impact van het inmiddels grootste festival ter wereld ook enorm: van Australië tot Canada en van Argentinië tot China wordt er aandacht aan geschonken.

De kampioenen

Statues by Night: Meet the Champions is vanavond tussen 19:30 en 22:30 uur dé spetterende opening van het festival met een keur aan wereldkampioenen. Bezoekers worden getrakteerd op een overweldigend mooi en innovatief optreden van een stoet aan levende beelden in de donkere avond. De deelnemers laten hun succesvolle en prijswinnende creatie op theatrale wijze laten zien. Via een vooraf vastgestelde route wandelen bezoekers door het centrum van Zaandam om zich te vergapen aan de meest magnifieke en vreemde creaties.

Talent

Op de zaterdag van het evenement krijgt aanstormend talent alle ruimte om het podium op straat te veroveren. Zowel de jeugd die niet eerder in aanraking is geweest met theater als de inmiddels fanatieke uitdagers van de oudere garde wordt van 13:00 tot 17:00 uur de kans geboden om hun kunsten te vertonen. Echte bekende Zaanse beelden worden verbeeld door (inter)nationale professionals. Deze dag staat daarmee in het teken van de onmisbare overdracht van kennis, expertise en enthousiasme.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen