Vragen ‘verbijsterde’ POV over gekraakt schoolgebouw

Foto: Google Street View

De POV is ‘verbijsterd’ dat het krakers gelukt is om het voormalige schoolgebouw van de Toermalijn aan de Tulpstraat in Wormerveer in bezit te nemen en daar ook te blijven. ‘Hoe is het mogelijk dat een gebouw als dit leegstaat en hier geen anti-kraak in zat,’ wil fractievoorzitter Jaap Keijser via schriftelijke vragen te weten komen.

Hij vraagt zich af waarom de burgermeester niet meteen opdracht heeft gegeven om het  gebouw te ontruimen en of er aangifte is gedaan, omdat kraken immers een misdrijf is. Sinds een wetswijziging bestaat de mogelijkheid om gekraakte panden binnen drie dagen te laten ontruimen, maar die termijn is in de Tulpstraat inmiddels verstreken. Keijser wil graag uitleg over de achtergrond van het gebrek aan daadkracht.

Ook is hij benieuwd of eventuele schade aan het gebouw op de krakers verhaald zal worden. In de oude school en een stuk nieuwbouw komt een ecohof met in totaal 23 huur- en koopwoningen en de Partij voor Ouderen en Veiligheid  maakt zich zorgen dat de uitvoering van dit plan in de knel kan komen door de kraakactie. Daar vraagt hij ook uitsluitsel over.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen