Groene buurt De Vrije Watering naar inspraakfase

Foto: Gemeente Zaanstad

De Vrije Watering wordt een nieuwe buurt in Poelenburg Oost met 64 (zelfbouw)woningen en 35 sociale huurappartementen voor ouderen. Het college  is akkoord met het ontwerpbestemmingsplan dat de bouw mogelijk maakt.

De Vrije Watering wordt een kleinschalig buurtje, verbonden met de rest van de wijk. De huizen komen om groene binnenhofjes heen te staan en langs de oever van de Watering komt een openbare wandelroute. Het water wordt op een aantal plekken tot aan de straat Poelenburg doorgetrokken, zodat het landschap dichterbij komt. In de oeverzone komt een speelplek voor jonge kinderen, direct bij de woningen. Er komen nieuwe bruggen die de oever verder verbinden via de Sultan Ahmet moskee tot aan de buurttuin en de Krajicek Playground.

Senioren

Een appartementencomplex aan de noordzijde is bestemd voor senioren. Zo kunnen oudere bewoners in de wijk blijven wonen en komt hun woning vrij voor andere woningzoekenden.  De eengezinswoningen worden gerealiseerd in zelfbouw; particulier opdrachtgeverschap en mede-opdrachtgeverschap. De manier van verkoop en selectie van kopers wordt op dit moment uitgewerkt.

Inloopbijeenkomst

Wethouder Wessel Breunesse roemt het groene karakter van de toevoeging aan Poelenburg, met voldoende ruimte voor water door wadi’s en sloten die de buurt aan drie kanten omringen. Op dinsdag 1 november is er een inloopbijeenkomst voor omwonenden en geïnteresseerden waar de plannen verder worden toegelicht. Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 20 oktober zes weken ter inzage.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen