PvdD keert zich tegen visles kinderen et Buut: afgeblazen

Foto: Flickr / Pc poezenboot 1965

‘Waarom wil je kinderen leren dieren pijn te doen?’ vroeg de Partij voor de Dieren zich af naar aanleiding van het voornemen van basisschool et Buut om hengelaars van Sportvisserij Nederland kinderen visles te laten geven. Dat lokte de nodige reacties uit die de school deden besluiten om het besluit te herzien.

‘We zijn tot de conclusie gekomen dat we het vangen van vissen geen geschikte activiteit vinden voor een basisschool,’ is het nieuwe inzicht. Dat moet de Partij voor de Dieren deugd doen: ”Sportvisserij’ is een vorm van vermaak of ontspanning voor mensen waar vissen onder lijden,’ schreef die eerder. Lang werd gedacht dat vissen geen pijn voelen, maar inmiddels ‘staat onomstotelijk vast dat vissen gevoelens van pijn en stress kunnen ervaren’.

‘Een haak door hun lip of in hun keel, waarna de vis uit alle macht van de haak los probeert te komen. Spartelen in een net, dit kan niet zonder pijn of stress. Veel teruggezette vissen zijn dan ook verwond. Vaak gaan ze later alsnog dood, maar dan is de hengelaar alweer weg,’ schreef de PvdD in het geslaagde protest.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen