Sporttoernooi Action en Johan Cruyff Foundation groot succes

Foto: Action

Discountketen Action en de Johan Cruyff Foundation hebben vandaag sporttoernooien voor kinderen gehouden in acht plaatsen, waaronder Zaandam. Kinderen voetbalden erop los, waarbij er vaak ook een aantal kleinere activiteiten was opgezet, van springkussens tot oudhollandse spellen.

Dit bood alle deelnemende kinderen een kans om zich uit te leven, nieuwe vrienden te maken en hun mentale en fysieke gezondheid een boost te geven. Action en de Cruyff Foundation sloten begin dit jaar een driejarige samenwerking voor het opzetten van sportieve projecten voor kinderen voor wie kunnen sporten niet vanzelfsprekend is. ‘Winnen doe je met z’n allen,’ zei Johan Cruyff en daarmee bedoelde hij ook dat alle kinderen de vrijheid en kans moeten hebben om te sporten of te bewegen.

Opleiding

De winkelketen vindt het belangrijk om medewerkers de kans te bieden om zich ook maatschappelijk in te zetten en te ontwikkelen. Speciaal voor de organisatie en begeleiding van de sporttoernooien hebben alle geselecteerde bedrijfsleiders zich eerder via de Cruyff Foundation tot coach kunnen laten opleiden. Deze ‘Action Heroes’ zorgden er vandaag voor dat de kinderen een onvergetelijke dag beleefden terwijl ze in teams tegen elkaar streden. De organisatie van de toernooien was geheel in handen van medewerkers van de acht lokale winkelteams.

Tevredenheid

Bedrijfsleider John Dorrestein van Action Zaandam, blikt tevreden terug: ‘Het was erg leuk om te organiseren, en na de coach-opleiding die we hebben gehad vind ik het echt een eer om mezelf een Action Hero te kunnen noemen. Samen met collega’s uit mijn team hebben we hier een heel leuke dag neergezet. De reacties van de kinderen waren super positief, mooier had niet gekund.’

 

 

Reacties

Cookieinstellingen