Ruim 70 katten met korting gechipt in juni

Foto: Publicdomainpictures.net

Bij de Stichting Dierenzorg zijn afgelopen juni 71 katten uit Zaanstad gechipt voor 7,50 euro in plaats van de gebruikelijke vijftien euro. De gemeente ondersteunde de chipactie.

 

Wethouder Natasja Groothuismink (rechts op de foto) nam er een kijkje en mocht meteen helpen. ‘Met een chip kan de eigenaar van de kat worden gevonden en voorkom je onnodig dierenleed en zorgen,’ zo geeft zij het belang van de chip aan. Als de eigenaar niet kan worden gewaarschuwd dat zijn dier terecht is, moet dat langer in het asiel blijven en dit kan erg stressvol zijn voor de kat. De succesvolle actie is voor de herhaling vatbaar, vindt Zaanstad. Voor honden is de chip verplicht, maar voor katten niet. Ook konijnen kunnen prima gechipt worden.

Registratie

Soms is een dier wel gechipt, maar niet geregistreerd in een databank. In andere gevallen is het dier wel geregistreerd, maar zijn de gegevens verouderd. Ook dan kan de eigenaar niet worden gewaarschuwd dat zijn dier terecht is. Na een verblijf van twee weken kan het dier dan bij een nieuw baasje terechtkomen, wat vermoedelijk niet de bedoeling was van de oorspronkelijke eigenaar.

Reacties

Cookieinstellingen