Hele maand voordelig katten chippen in asiel

Foto: Wikimedia / Susann Mielke

De gemeente heeft geld beschikbaar gesteld om het voor kattenbezitters financieel aantrekkelijk te maken hun dier(en) te laten chippen. De eerste 100 katten kunnen deze maand in het asiel in Zaandam gechipt worden voor slechts 7,50 euro per kat; voor de poezen die later komen moet vijftien euro worden afgerekend.

Juni is uitgeroepen tot Chipmaand, met lagere kosten dan normaal. Buiten juni om kost een chip laten plaatsen 25 euro en komen daar ook nog consultkosten bij. Die laatste vervallen deze maand. Op de zaterdagen zijn er in juni speciale Inloop Chip Spreekuren aan de Dr. H.G. Scholtenstraat 36 in Zaandam, van 09:00 tot 12:00 uur en van 13:30 tot 17:0 uur. Telefonisch een afspraak maken voor een andere dag kan tijdens kantooruren op het nummer 075 – 615 6666.

Data controleren

Het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren adviseert alle kattenbezitters die hun huisdier nog niet hebben laten chippen om dit vóór de vakantie alsnog te regelen. Mensen die hun dier wel hebben gechipt wordt aangeraden om te checken of de gegevens die in de databank staan nog correct zijn, want juist in vakantietijd raken veel huisdieren zoek.

Belangrijk

Het chippen van katten is in Nederland niet verplicht, maar toch is het belangrijk. Elk jaar komen veel katten in het asiel terecht en omdat een groot deel niet gechipt is of omdat de registratie niet goed is bijgehouden kan de eigenaar vaak niet gevonden worden. Ook voor katten die normaal gesproken binnen blijven, is het belangrijk dat ze gechipt en geregistreerd zijn.

Cookieinstellingen