‘De Bres moet uitgangspunt naastgelegen nieuwbouw zijn’

Foto: Google Street View

Rosa wil dat bij de ontwikkeling van de voormalige garage aan de Esdoornlaan in Wormerveer het naastgelegen pand van De Bres als uitgangspunt wordt genomen wat betreft volume en architectuur. De partij komt met een amendement om dat opgenomen te krijgen in de startnotitie over de hoek van de Esdoornlaan en de Meidoornstraat.

Het gaat bij de beide panden om een lastige situatie, omdat ze verschillende eigenaren hebben en er tot nu toe geen signalen zijn dat deze enige vorm van overleg hebben over hun toekomstvisies. De plannen voor de huidige meubelwinkel stuiten op een muur van verzet in de buurt en ook de gemeenteraad loopt er niet meteen warm voor, maar in dit stadium kan er nog flink aan gesleuteld worden. Voor de steeds verder in verval rakende De Bres – met de nu enigszins kolderiek aandoende ‘upgrade’ van de naam tot La Brèche op de gevel – is nog helemaal geen plan bekend.

Liefst behouden

Rosa wil De Bres het liefst behouden, maar mocht dat niet lukken dan wil de partij bij toekomstige ontwikkelingen voortborduren op het karakter van het huidige gebouw. De ruimtelijke ontwikkelingen voor huisnummer 40 zijn niet los te zien van die voor nummer 39a, aldus het amendement. ‘Het is dus verstandig om hoe dan ook De Bres als uitgangspunt te nemen voor de ruimtelijke ontwikkeling op nummer 40, zowel qua dimensies als architectonisch,’ aldus de opsteller van de aanpassing van de startnotitie,   Mariska Schuttevaêr.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen