Sade kreeg van de rechter respijt voor twee bruiloften met 1000 gasten

Foto: Google Street View

De Partij voor Ouderen en Veiligheid wilde gisteren weten hoe het kon dat zalencentrum Sade het afgelopen weekeinde open was, nadat de burgemeester eerder een gedwongen sluiting van acht weken oplegde. Het antwoord kwam snel.

Afgelopen donderdagavond – dus op de dag dat de sluiting werd aangekondigd – was door eigenaar Ferdi Kilic een voorlopige voorziening gevraagd bij de rechtbank, die met name als inzet had het al dan niet kunnen doorgaan van twee bruiloften met in totaal 1000 gasten. De rechter deed daarop een volledige uitspraak in deze zaak.

Terechte sluiting

De rechter besliste dat de burgemeester op goede gronden heeft besloten tot een tijdelijke sluiting van het partycentrum, gezien de grote impact van de ongeregeldheden van eind december op de openbare orde. Van groot belang achtte hij daarbij de gevoelens van onveiligheid van omwonenden, de grote inzet van politie, de landelijke media-aandacht en ‘het grove geweld met zelfs bloedspatten buiten op de muren’.

Te kort dag voor 1000 bruiloftsgasten

De termijn waarop het besluit in zou gaan vond hij echter te kort met het oog op de bruiloftsfeesten van afgelopen zaterdag. Niet alleen voor het regelen van vervangende ruimte, maar vooral om 1000 gasten te bereiken om te laten weten dat het feest niet door zou gaan.

Voor de feesten van zaterdag was er bovendien geen specifiek veiligheidsrisico, reden waarom de feesten door mochten gaan onder voorwaarde dat Sade acht gecertificeerde beveiligers zou inhuren. Dit betekent dat om 01:00 uur afgelopen zondag de sluiting alsnog in werking is getreden.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen