Vegan appeltaartkoek voor deelnemers Dam tot Damweekeinde

Foto: Provincie Noord-Holland

De provincie werkt samen met organisator Le Champion aan het verduurzamen van de Dam tot Dam evenementen die het komende weekeinde weer op de agenda staan. Dit jaar gaan bijvoorbeeld Green Teams aan de slag met afvalinzameling. De provincie is al sinds 2005 sponsor van de Dam tot Damloop.

Le Champion verzorgt de wandelaars onderweg met gezonde en lekkere snacks. De provincie biedt deelnemers een vegan appeltaartkoek aan. Donny Craves maakt deze koeken met geredde groenten en fruit. Onder het motto: ‘goed voor jou en de planeet’, stimuleert de provincie zo duurzame voedselkeuzes. ‘Tijdens de loop worden dit jaar met de provinciebijdrage onder andere Green Teams in Amsterdam en Zaandam ingezet. Deze  richten zich vooral op het verbeteren van de gescheiden inzameling van afval, zodat de afvalstromen beter te recyclen zijn,’ vult Gedeputeerde Ilse Zaal aan.

Race directeur Jan Willem Mijderwijk van de Dam tot Damloop vindt het ‘mooi om te zien dat we ook dit jaar weer goede stappen maken met onze partners en in het bijzonder de provincie’. Het Dam tot Damweekend op 17 en 18 september is met bijna 70.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. In Zaandam leidt dat tot de nodige aanpassingen voor het verkeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen