Bewoners in opstand tegen tijdelijk wijkje Assendelft

Foto: Gemeente Zaanstad

Omwonenden van de geplande 192 noodwoningen in Assendelft gaan de provincie vragen on handhavend op te treden als Zaanstad regels overtreedt en stappen naar de rechter om de komst van de tijdelijke wijk tegen te houden. Een huis er tegenover is volgens een bewoner in één klap een ton minder waard geworden door het plan.

Dat de gemeente al is begonnen met voorbereidende grondwerkzaamheden is volgens bewoner en jurist omgevingsrecht Hans Egthuijsen illegaal, vertelde hij aan Dagblad Zaanstreek. Ook zou het niet door de beugel kunnen dat de gemeente oude onderzoeken naar zaken als de grond, flora, fauna, geluid en archeologie.gebruikt om nu snel aan de slag te kunnen aan de Noorderveenweg. Daar moeten de flexwoningen maximaal tien jaar blijven staan.

Andere plekken

Pas als alle vergunningen zijn verleend kan daar bezwaar tegen worden gemaakt bij de gemeente en kan de bestuursrechter om een voorlopige voorziening worden gevraagd waarmee het werk kan worden stilgelegd. Volgens de tegenstanders van de bouw zijn er ‘genoeg plekken in Zaanstad waar nog niet gebouwd wordt en je makkelijk voor enkele jaren die units kan neerzetten’. Allemaal plekken met omwonenden, vrezen wij.

 

Reacties

Cookieinstellingen