Herhaalprikken coronavaccins starten 19 september

Foto: PxHere / Ali Raza CC0

Iedereen vanaf twaalf jaar die de basisserie tegen corona heeft gehad, kan vanaf 19 september een herhaalprik met de vernieuwde coronavaccins van Pfizer of Moderna krijgen. In eerste instantie gaat het alleen om mensen die hiervoor uitgenodigd worden en een afspraak maken.

Mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden en zorgmedewerkers zijn als eersten aan de beurt en krijgen een persoonlijke uitnodiging. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft daarvoor in samenwerking met onder meer huisartsen, zorgwerkgevers en instellingen de wijze van uitnodigen geregeld. Mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden zijn:

  • Mensen vanaf 60 jaar;
  • Mensen tussen twaalf en 69 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik;
  • Bewoners van zorginstellingen;
  • Mensen met het syndroom van Down.

Vanaf morgen ontvangen mensen vanaf 60 jaar een uitnodiging van het RIVM. De groep die jaarlijks voor de griepprik wordt uitgenodigd krijgt die vanaf begin oktober van de huisarts en zorgmedewerkers met patiƫnten- en/of cliƫntencontact worden op hetzelfde moment uitgenodigd door hun werkgever. Hierna kan iedereen vanaf twaalf jaar die dat wil op afspraak een herhaalprik halen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen