Asielzoekers in touw als vrijwilliger bij afsluiting G-competitie

Foto: Veiligheidsregio Zaanstreek - Waterland

Negen bewoners van de crisisnoodopvang in de indoorsporthal van Lycurgus hebben afgelopen zaterdag geholpen om de finalewedstrijd van de G-competitie in goede banen te leiden. Aan de afsluiting van het atletiekseizoen voor atleten met een (verstandelijke) beperking deden ruim 50 atleten van verschillende verenigingen mee.

Twee asielzoekers liepen als vrijwilliger mee met de materiaalploeg en zorgden ervoor dat alle sportonderdelen op tijd klaarstonden. Zeven anderen hielpen de hulpjury met ondersteunende werkzaamheden, zoals het aanharken van de verspringbak of het terugbrengen van de kogels na het kogelstoten.

Mooie dag

(Ex-)trainingsco√∂rdinator en aanspreekpunt Almar Diehl blikt terug op een mooie dag: ‘Het was een heerlijk gemoedelijke wedstrijd. We hadden natuurlijk prachtig weer. Het was leuk om te zien dat de bewoners er al vanaf het eerste begin vroeg in de ochtend bij waren. Ze waren goed bezig, gingen rennend de baan op indien nodig. Natuurlijk was er een taalbarri√®re, maar met handen- en voetenwerk en voordoen ging het eigenlijk heel goed.’

Voor herhaling vatbaar

Binnenkort wordt er weer een wedstrijd gehouden op het terrein van Lycurgus op sportpark De Omzoom in Assendelft. Er werd zo enthousiast gereageerd op de vrijwilligershulp van de bewoners, dat er nu wordt gekeken of dan wederom bewoners als vrijwilligers kunnen worden ingezet. Het gaat dan om de nationale promotie-degradatie wedstrijden voor de hoofdklasse, waaraan clubs uit het hele land meedoen.

Reacties

Cookieinstellingen