Promotie-degradatiewedstrijden hoofdklasse bij Lycurgus

Foto: AV Lycurgus

Atletiekvereniging Lycurgus is op zondag 11 september vanaf 11:00 uur de gastheer van  de nationale promotie-degradatie wedstrijden. Veel Nederlandse toppers zullen dan acte-de-présence geven op sportpark De Omzoom in Assendelft.

Het damesteam van Lycurgus is dit seizoen in de hoofdklasse de voorwedstrijden doorgekomen, maar de eindklassering was niet voldoende om directe handhaving in de hoofdklasse af te dwingen. De voorronde was in verband met de afwezigheid van enkele toppers niet zoals het zou moeten, laat de club weten. Het team is nu weer helemaal compleet met een aantal grote namen van Zaanse bodem, zoals Mara Cotterink op de 200 en 400 meter, Tasa Jiya op de 100 meter, Pauline Hondema bij het verspringen, Lisette Stal bij het speerwerpen en daarnaast gastlid Vanessa Sterckendries bij het kogelstoten, discuswerpen en kogelslingeren.

Mannen

De mannen hebben even een uitstapje gemaakt naar de eerste divisie dit jaar, maar gaan tijdens deze finale op voor promotie naar – wederom – de hoofdklasse. Hopelijk kan het team rekenen op onder anderen Menno Vloon, de Nederlands recordhouder bij het polsstokhoogspringen en Jelmer van Diepen bij het hoogspringen, Dennis Barnhoorn bij het discuswerpen en de broers Kay en Paul Olofsen bij het kogelstoten respectievelijk  speerwerpen.

Topclub

Lycurgus behoort al decennia tot één van de grootste verenigingen van Nederland en acteert vanaf de oprichting in 1938 in de atletiektop van Nederland. Eén van de meest belangrijke speerpunten van de club is dan ook om elk jaar weer in de top tien van Nederland te eindigen met de zomercompetitie voor teams. De toegang tot het complex is gratis op 11 september, dus iedereen is van harte welkom om een kijkje te gaan nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen