Treinstations Amsterdam vandaag deels gesloten

Foto: Twitter / Klaas Meijer

Om veiligheidsredenen stoppen er vandaag – zaterdag 3 september – tussen 14:15 en 20:30 uur geen treinen op de stations Amsterdam Bijlmer Arena en Holendrecht. Duivendrecht is alleen vanuit richtingen Weesp en Amsterdam Zuid per trein bereikbaar.

 

We meldden het al eerder: precies op het moment dat grote groepen reizigers na de F1-kwalificatie op Zandvoort huiswaarts keren, wordt er ook topdrukte verwacht in het Amsterdamse ArenA-gebied. Het stadion zit vol supporters voor Ajax – Cambuur en daarnaast zijn er uitverkochte concerten in het Ziggo Dome (Kensington) en Afas Live (Yade Lauren). Die mensenmassa maakt dat het spoorbedrijf de veiligheid er niet kan garanderen.

Auto met kuren

Of de reizigers uit Zandvoort in de namiddag een jolig gezelschap zullen vormen is nog de vraag na de eerste vrije trainingen van gisteren, waarbij de Red Bull van Max Verstappen kuren vertoonde. Op het circuit begint om 15:00 uur de kwalificatie voor de Grote Prijs van Nederland van morgen. Vorig jaar veroverde Max Verstappen voor eigen publiek pole position en een dag later won hij de race.

De wereldkampioen van Red Bull krijgt die eerste startplek dit jaar zeker niet cadeau, want hij reed twee moeizame trainingen als voorbereiding. In de eerste sessie stond hij na tien minuten al aan de kant met een kapotte versnellingsbak, in de tweede sessie noteerde hij slechts de achtste tijd. Verstappen mopperde na afloop over weinig grip en geen balans en zal er vandaag in de derde vrije training, die om 12:00 uur begint, alles aan doen om de juiste afstelling te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen