Stations gesloten vanwege drukte F1, Ajax en concerten

Foto: Google / Šimon Kvapil

Als NS op 3 september grote groepen reizigers vervoeren na de F1-race op Zandvoort, wordt er ook topdrukte verwacht in het Amsterdamse ArenA-gebied. Het stadion zit vol supporters voor Ajax – Cambuur en daarnaast zijn er uitverkochte concerten in het Ziggo Dome (Kensington) en Afas Live (Yade Lauren). Dat alles samen beïnvloedt de dienstregeling.

Precies op het moment dat de voetbalwedstrijd eindigt, zitten de treinen rondom het ArenA-gebied vol met F1-fans op weg naar huis, aldus het spoorbedrijf. Dat heeft daarom besloten vanaf circa 14:15 uur geen treinen meer te laten stoppen op de stations Amsterdam Bijlmer ArenA, Holendrecht en een deel van Duivendrecht. Alle fans worden opgeroepen om alternatief vervoer te zoeken naar het ArenA-gebied. Het gebied blijft wel bereikbaar met de metro’s van het GVB.

Tot 20:30 uur

Vanwege de sterk aangepaste dienstregeling vanwege de F1 is extra treinen laten rijden of extra stops maken op 3 september niet mogelijk. NS kunnen daarom de veiligheid van reizigers op Amsterdam Bijlmer ArenA niet waarborgen. Het verplaatsen van de wedstrijd Ajax – Cambuur naar een andere dag, een andere plek of een ander tijdstip bleek niet mogelijk. De treindienst vanaf de gesloten stations wordt vanaf 20:30 uur hervat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen