F1-raceweekend in Zandvoort met elke vijf minuten een trein

Foto: Screenshot / Ziggo

De NS laten tijdens het weekend van de Formule 1-race in Zandvoort begin september elke vijf minuten een trein rijden tussen Amsterdam Centraal en het station Zandvoort aan Zee. Zaankanters die niet willen fietsen of brommen – met de auto gaan wordt ten zeerste afgeraden – kunnen op die manier gemaakelijk het circuit in de duinen bereiken.

Het spoorbedrijf kan maximaal 10.000 reizigers per uur naar de races brengen en terug laten reizen, zo werd vandaag bekend. Bij de vorige editie gold nog een bezoekersbeperking vanwege corona, maar dit jaar mag iedereen komen. Reizigers moeten wel rekening houden met grote drukte in de treinen en op stations, aldus de NS. Elke racedag worden ruim 300 extra medewerkers van NS ingezet. ‘ProRail en NS doen er alles aan om de kans op verstoringen van de dienstregeling zo klein mogelijk te maken’. Er staan ook extra storingsploegen klaar die kunnen ingrijpen als het toch mis mocht gaan. De complete dienstregeling voor het weekend is vanaf morgen zichtbaar in de NS-reisplanner.

Floor Jansen

Vandaag werd ook bekend dat Floor Jansen op zondag 4 september vlak voor de start van de race het Nederlandse volkslied zingt, begeleid door het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Zij volgt daarmee Davina Michelle op, die tin 2021 het Wilhelmus ten gehore bracht. ‘Ik ben enorm vereerd dat ik ons volkslied mag voordragen tijdens dit wereldwijde evenement,’ laat de zangeres van de Finse band Nightwish weten. ‘Formule 1 heb ik nooit op de voet gevolgd, maar ik heb veel respect voor de gedrevenheid en focus van iedereen, en die van Max Verstappen in het bijzonder. Ik hoop dat het volkslied voordragen de coureurs en fans net zoveel energie zal gaan geven als mij.’

 

Reacties

Cookieinstellingen