Omwonenden kermis opnieuw niet bij opzet betrokken

Foto: Gemeente Zaanstad

Omwonenden zijn opnieuw niet betrokken bij de opzet van de kermis die tussen vrijdag 2 en zondag 11 september wordt gehouden op de Burcht in Zaandam. ‘In 2021 (en overigens ook in eerdere jaren) leidde dit tot commotie onder de betrokkenen die rondom de kermis een (horeca)bedrijf of woning hebben,’ stelt de SP.

Deze belanghebbenden kregen deze keer een brief en een plattegrond met de definitieve opstelling van de kermis, maar hebben daar vooraf niet over kunnen meepraten. ‘Dit leidt tot ontevredenheid. Immers, er komt een groot hek rond de kermis en er komen grote attracties vlakbij bedrijven en woningen, zodat er nauwelijks uitzicht is. Ook komen er waarschijnlijk dieselaggregaten die walm veroorzaken en overigens niet bevorderlijk zijn voor de gezondheid van mens en dier,’ houdt raadslid Anna de Groot de wethouder morgenavond voor.

Evaluatie

De SP stelde er vorig jaar ook al vragen over en kreeg toen de toezegging dat er een evaluatie gehouden zou worden over de gang van zaken. De horeca, andere bedrijven en omwonenden zouden daarbij ook input kunnen leveren, en De Groot vraagt zich af wat daar concreet van terechtgekomen is. Ook wil ze te weten komen waarom er in de gevolgde werkwijze kennelijk geen verbeteringen zijn gekomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen