Kappen bomen Thorbeckeweg eind deze maand hervat

Foto: Pixabay / Manfred Richter

De gemeente kapt in verband met de herinrichting gefaseerd bomen langs de Thorbeckeweg: in de eerste fase 279 en in de tweede 255 bomen. In februari is de helft van de bomen van de eerste fase gekapt, voornamelijk op de nieuwe plek van het Shell-station. De tweede helft moet er vanaf 29 augustus aan geloven.

In totaal gaat het dus om 534 bomen, volgens de laatste nieuwsbrief over het project. Op de website van Zaanstad zijn dat nog maar 482 bomen. De aanvraag voor de kapvergunning voor de tweede fase is op 6 juli gepubliceerd. Die moeten worden gekapt om de onderdoorgang bij het kruispunt Wibautstraat – Thorbeckeweg, wegverbreding en de nieuwe ingang naar het Vijfhoekpark te kunnen maken. De verwachting is dat het college in september een besluit neemt over de aanvraag.

Na dit besluit hebben mensen zes weken de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen. Als de vergunning rond is worden de bomen naar verwachting in de tweede helft van 2023 of in 2024 verwijderd. Voor alle gekapte bomen worden we zoveel mogelijk nieuwe geplant, in hetzelfde gebied of op een andere plek in Zaanstad. Voor de werkzaamheden sneuvelen ook 35 bomen in Oostzaan en vier in Amsterdam. Vanaf 22 augustus is er overigens een wegomlegging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen