Vanaf 22 augustus omleiding verkeer Wibautstraat naar Thorbeckeweg

Foto: Gemeente Zaanstad

De gemeente is begonnen met het leggen we een bovengrondse buis langs de Wibautstraat, tussen de Noorder IJ- en Zeedijk en de ingang naar de begraafplaats. Deze wordt later onder de kruising Wibautstraat – Thorbeckeweg door geboord. De omgeving en het verkeer ervaren er momenteel geen hier geen hinder van.

Om de onderdoorgang straks te kunnen bouwen, moeten eerst de kabels en leidingen die nu onder het kruispunt liggen worden verplaatst. Om dat te kunnen doen, is het wel nodig om een deel van de Wibautstraat tijdelijk af te sluiten. Van 22 augustus tot en met 4 september wordt de verkeerssituatie rond het kruispunt tijdelijk anders, wat betekent dat auto’s en (brom)fietsers dan een andere route moeten kiezen.

 

De Wibautstraat richting de Thorbeckeweg tussen de Pieter Jelles Troelstralaan en de Thorbeckeweg wordt versmald naar één rijstrook. Het autoverkeer dat normaal via de Wibautstraat naar de Thorbeckeweg rijdt, wordt omgeleid via het Prins Bernhardplein. Autoverkeer vanaf de Thorbeckeweg naar de Wibautstraat kan gewoon doorrijden.

(Brom)fietsers

Het fietspad tussen de Pieter Jelles Troelstralaan en de Thorbeckeweg wordt geheel afgesloten en fietsers zullen worden omgeleid via de Pieter Jelles Troelstralaan over de Zuiddijk en via de fietstunnel onder de Den Uylweg naar de Noorder IJ- en Zeedijk, waarna zij de normale route weer kunnen nemen.

Voetgangers kunnen er altijd langs. De bushalte aan de Wibautstraat wordt tijdelijk verplaatst tot voor de kruising met de Pieter Jelles Troelstralaan. Nadat de kabels en leidingen zijn verplaatst, worden de oude kabels en leidingen weggehaald. Deze werkzaamheden duren tot eind van het jaar. Het autoverkeer zal hier geen last van hebben. Voor (brom-)fietsers blijft de omleiding tot het eind van het jaar (25 december) gelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen