Fietsersbond ‘geschrokken’ van verkeerssituatie Lassiestraat Wormer

Foto: Fietsersbond Zaanstreek

De Fietsersbond Zaanstreek is ‘geschrokken’ van de uitvoering van enkele keuzes voor de inrichting van de Lassiestraat in Womer, bij de tijdelijke brug naar Wormerveer. ‘Er zijn minimale eisen van verkeersveiligheid waarop gelet moet worden,’ moppert de bond.

 

Komend vanaf de brug naar Wormer gaat de fietsstrook over in een smaller fietspad en de belijning gaat uiteindelijk over een verhoogde stoeprand. Fietsers die nog net een voorganger willen inhalen lopen serieus risico daar ten val te komen, vindt de belangenclub, want de verhoging valt slecht op. Daarnaast worden de roadblocks die fietsers van voetgangers dienen te scheiden ‘onacceptabel’ gevonden vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid.

‘Je fietst erlangs en als je ingehaald wordt, kan je niet naar rechts. Bovendien kan je trapper er tegenaan komen. Voetgangers kunnen de verkeerde kant kiezen. Na onze opmerkingen is er extra belijning gezet en zijn fietslogo‚Äôs op het wegdek gezet. We vragen ons af of het duidelijk genoeg is.’

Lappendeken

Het fietspad van de rotonde richting de noodbrug is volgens de Fietsersbond ‘een ware lappendeken van soorten bestrating die kriskras in elkaar over gaan’. Voor een korte tijdelijke omleiding was dat een logische keuze geweest, maar voor een route die er anderhalf jaar blijft liggen is het erg oncomfortabel,’ is het oordeel. Een pluspunt is er ook: ‘Voor ons was een belangrijk punt dat de fietsers op de gebruikelijke manier over de rotonde op het Unieplein kunnen fietsen. Geen rare lus waar automobilisten voorrang hebben. Het heeft overredingskracht gekost, maar uiteindelijk zijn we tevreden met het resultaat.’ De bond heft haar standpunten per brief gedeeld met de gemeente en de provincie.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen