Werving schippers pontje Molletjesveer binnenkort van start

Foto: Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer

De komende weken wordt gestart met de werving van schippers voor het pontje Molletjesveer, dat vanaf volgend jaar elektrisch gaat varen en met toezicht aan boord. Omdat het pontje daardoor duurder wordt voor eigenaar Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer zal er vanaf die tijd ‘een kleine financiële vergoeding’ voor een overtocht gevraagd gaan worden. Buiten de vaartijden om wordt het pontje ergens anders opgeladen.

Rond het voet- en fietsveer over de Nauernasche Vaart tussen Krommenie en Wormerveer is al jaren sprake van overlast in de vorm van het lastig vallen van passanten en omwonenden. Die ervaren ook geluidsoverlast van door jongeren meegebrachte muziekinstallaties en het rammelen met de ketting van het pontje. Dat moet vanaf nu voorbij zijn: het pontje is uit de vaart genomen vanwege een meerdere keren gebroken grondkabel en komt in zijn oude vorm niet meer terug.

Historische locatie

Jaarlijks maken zo’n 25.000 fietsers en voetgangers gebruik van het pontje. Alternatieven zoals het verplaatsen van het pontje naar een andere locatie waren duurder en of stuiten op andere problemen zoals het scheepvaartverkeer op de Markervaart, aldus het recreatieschap. Daarnaast was er een lichte voorkeur voor de bestaande locatie, omdat op deze plek – met tussenpozen – al sinds 1634 de vaart wordt overgestoken. De route wordt deze omgeleid via de Vaartbrug in Krommenie en dat wordt inmiddels op een aantal relevante plekken via borden aangegeven en ook digitaal bekendgemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen