Bouw De Getrapte Weeg in Krommenie alleen nog via de rechter

De Getrapte Weeg.
De Getrapte Weeg.
Foto: TBP Bouw

Het college onthoudt definitief haar medewerking aan de bouw van 22 appartementen aan de Noorderhoofdstraat 37A – 45 in Krommenie. Het massieve project De Getrapte Weeg is in strijd met het geldende bestemmingsplan en stuit op hevig verzet in de buurt en in de politiek. De ontwikkelaar kan nog beroep aantekenen tegen het besluit.

De laatste argumenteerde eerder dat er geen sprake is van strijd met het bestemmingsplan, dat de gemeente bij andere, vergelijkbare gevallen wel heeft meegewerkt, dat er sprake is van gewekt vertrouwen dat het plan passend is, dat het
voorbereidingsbesluit is aangegrepen om de interpretatie van de planregels te wijzigen en dat er strijd is met de algemene beginselen van behoorlijk bestuur. Al die argumenten zijn door de stadsadvocaat van Zaanstad van tafel geveegd.

Andere projecten

De verwijzing naar vergelijkbare gevallen waar wel medewerking aan zou zijn verleend, ondanks dezelfde opzet met meerdere hoofdgebouwen op één perceel, betreft bouwplannen voor de Noorderhoofdstraat 149 en Vlietsend 47 – 49 in Krommenie. Bij de Noorderhoofdstraat is volgens het college sprake van een wezenlijk andere situatie qua percelen, met twee hoofdgebouwen op twee verschillende percelen. Bij het Vlietsend is het stadsbestuur de mist in gegaan.

Wat dat bouwplan voor het terrein van fietsenzaak Dirk Visbeek betreft ‘moeten wij concluderen dat wij daar weliswaar een uitgebreide procedure hebben gevoerd voor afwijking van het bestemmingsplan, maar daar kennelijk minder kritisch zijn geweest op het aantal hoofdgebouwen per perceel,’ schrijft het college. ‘Een beroep op het gelijkheidsbeginsel zoals de ontwikkelaar doet kan echter niet betekenen dat we een eerder gemaakte fout hoeven te herhalen.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen