Nieuwe eigenaar grond en opstal bouwplan Krommenie

Foto: Google Street View

TBP Bouw heeft het perceel Vlietsend 47 tot en met 49 verkocht aan de besloten vennootschap Vlietsend. Op die plek zijn inmiddels 22 appartementen gepland. De provincie heeft de verleende ontheffing in het kader van de Wet natuurbescherming voor het slopen – inclusief asbestsanering – van de bebouwing en de nieuwbouw op naam van de nieuwe eigenaar gezet. De ontheffing betreft de gierzwaluw.

Een artist impression van de nieuwe situatie.

 

Het pand waar eerder de fietsenzaak van Dirk Visbeek gevestigd was gaat plaatsmaken voor woningen. Het college verleende in augustus vorig jaar de omgevingsvergunning voor negentien woningen op die plek, verdeeld over drie blokken. De koophuizen die worden ontwikkeld door De Rijder Vastgoed zijn bedoeld voor diverse groepen, waaronder starters en senioren. De woongebouwene komen in de richting van het historische lintdorp te liggen. De schaalgrootte refereert aan de voormalige typisch Zaanse houtloodsen. Het pand aan het lint krijgt twee verdiepingen met een kap en tussen deze woningen en het pand met huisnummer 51 wordt de toegang naar het achterterrein gehandhaafd.

Loodverontreiniging

Het parkeren wordt ‘op een landschappelijke wijze’ op het binnenterrein opgelost, met plek voor zestien auto’s en voor 48 fietsen. In de bodem is lood aangetroffen, waardoor een sanering noodzakeliejk is. Het college liet eerder weten geen bezwaren uit de buurt tegen het bouwplan te verwachten, omdat de opdrachtgever in de omgeving ‘alle mogelijke betrokkenen vanaf het begin van de plannenmakerij continu van informatie heeft voorzien en rekening heeft gehouden met de geuite wensen en suggesties van omwonenden’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen