Tjeerd Pietersma vandaag begonnen als wethouder Wormerland

Foto: Gemeente Wormerland

Het gisteravond benoemde nieuwe wethoudersteam van Wormerland kent na Anna de Groot (SP) uit Wormerveer in de periode tussen 2010 en 2014 de komende bestuursperiode opnieuw een lid uit Zaanstad: Tjeerd Pietersma uit Zaandam (PvdA), eerder raadslid in zijn woonplaats. Hij gaat samenwerken met Rick Ossendorp (POV), Rolf van Wanrooij (VVD) en Jeroen Schalkwijk (CDA).

Burgemeester Judith Michel spreekt van ‘een bijzondere avond’: ‘We zijn weer compleet. Dit zijn de mensen waar we de komende vier jaar Wormerland mee gaan besturen.” De wethouders zijn vandaag aan de slag gegaan met de uitvoering van het coalitieakkoord en werken de komende maanden met de ambtelijke dienst een collegeprogramma uit dat in september of oktober wordt vastgesteld.

Portefeuilleverdeling

De burgemeester houdt de portefeuilles Bestuur, Openbare Orde en Veiligheid, Handhaving en Anti-discriminatie en Diversiteit. Ossendorp gaat zich bezighouden met Jeugd, Sport, Afval, Duurzaamheid en Burgerparticipatie. Van Wanrooij is verantwoordelijk voor Bouwen en Wonen, Natuur en Landschap, Verkeer en Vervoer, Ruimtelijke Ordening en Regionale Energiestrategie.

https://twitter.com/songulmutluer/status/1536644882093195264

Pietersma gaat aan de slag met de Wet maatschappelijke ondersteuning, Armoedebeleid, de Participatiewet en Economie. Schalkwijk blijft zich inzetten voor onder andere Financiën, Milieu, Toerisme en Recreatie, Vluchtelingen en Statushouders en projecten zoals de Zaanoever, de Zaandriehoek en de Bartelsluis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen