Twee wethouders ‘van buiten’ in college Wormerland

Foto: Gemeente Wormerland

De onderhandelende Wormerlandse partijen hebben hun gesprekken met succes afgerond en Rolf van Wanrooij (VVD), Maarten Haalboom (POV), Jeroen Schalkwijk (CDA) en Kees-Jan Kindt (PvdA) – op de foto van links naar rechts – hebben hun handtekeningen onder het bereikte akkoord gezet. Dat gaat uit van een zelfstandig blijvende gemeente.

Dat gebeurde op dezelfde dag dat Zaanstad liet weten dat er overeenstemming is bereikt tussen de POV, VVD, PvdA, Groenlinks, Rosa en het CDA over de doelstellingen in de komende bestuursperiode. Het betekent dat in de beide buurgemeenten de lokale Partij voor Ouderen en Veiligheid voor het eerst plaatsneemt in het college. In Wormerland zijn Rick Ossendorp (POV), Rolf van Wanrooij (VVD), Tjeerd Pietersma (PvdA) en Jeroen Schalkwijk (CDA) voorgedragen als wethouder.

Pietersma zit nu nog in de raad van Zaanstad en blijft daar ook wonen. Ossendorp woont in Purmerend. Na goedkeuring van de raad gaat het kwartet met burgemeester Judith Michel het nieuwe dagelijks bestuur vormen. De gemeenteraad benoemt de wethouders op maandag 13 juni.

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen