Ambulance op weg naar reanimatie strandt voor brug

Foto: Google Street View

Hoe kan het dat gisteren de Zaanbrug in Wormerveer open ging voor een schip terwijl er een ambulance in aantocht was voor een reanimatie aan de andere kant van de Zaan? Dat vraagt raadslid Marianne de Boer van Democratisch Zaanstad morgen aan wethouder Gerard Slegers.

DZ is ongerust over het functioneren van de bruggen. ‘De wethouder garandeerde dat we de veiligste bruggen van Nederland hebben en dat de problemen onder controle zijn,’ schrijft De Boer in haar vragen. Zij zet daar vraagtekens bij. De wethouder gaf in antwoord op vragen van DZ aan dat er rekening gehouden wordt met de hulpdiensten bij het wel of niet openen van bruggen. Hoe kon het gisteren desondanks dan toch mis gaan?

Bediening op afstand

‘Het op afstand bedienen van de brug blijft voor verbetering vatbaar,’ luidt de conclusie van De Boer. De laatste keer dat Slegers wat bruggen betreft van zich liet horen was toen hij aankondigde dat de problemen met de Prins Bernhardbrug onder controle waren. Zijn brief aan de raad met dat goede nieuws verscheen op de dag dat het toch weer mis ging. In haar vragen had De Boer het in eerste instantie¬† ook over de Bernhardbrug, maar dat bleek een gevalletje ‘waar het hart vol van is…’ Het ging om de oversteek in Womerveer.

Reacties

Cookieinstellingen