Belgisch vastgoedfonds koopt negen winkelpanden in Zaandam

Foto: PxHere / Mohamed Hassan

Het Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates investeert 97 miljoen euro in de aankoop van in totaal 56 Nederlandse winkelpanden op bedrijventerrein Zuiderhout in Zaandam en in Breda en Naaldwijk. De hoofdmoot is de Woonboulevard in Breda, die uit 31 winkels bestaat.

Over de aankoop in Zaandam staat in een persbericht: ‘Zaandam behoort tot de agglomeratie Amsterdam en beschikt over een bedrijvenzone die volledig is geëvolueerd tot een clusterlocatie met een groot aantal woninginrichtingswinkels. Deze winkelzone bedient het noord-westen van Amsterdam met circa 155.000 inwoners. Retail Estates verwerft hier negen winkelpanden met een gezamenlijke oppervlakte van 15.054 vierkante meter die verhuurd zijn aan een aantal filiaalbedrijven en KMO’s.’ KMO is een veel in Vlaanderen gebruikte afkorting voor kleine of middelgrote onderneming, het equivalent van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (MKB).

Aanvangsrendement zeven procent

Alle panden samen vertegenwoordigen een winkeloppervlakte van 74.163 vierkante meter en zijn volledig verhuurd, zo werd vandaag bekendgemaakt. De panden leveren een netto huur van 6,79 miljoen euro op, wat een aanvangsrendement van zeven procent vertegenwoordigt. Van de aankoopprijs wordt mogelijk 51,32 miljoen euro gefinancierd door de uitgifte van nieuwe aandelen. De rest van het bedrag komt van de bank.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen